2012-05-24 08:48:32

Bankkártyák

 BANKKÁRTYA - Magánszemélyeknek 
 

A lakossági bankszámlával rendelkezők számára a készpénzhez jutást illetve a készpénzkímélő vásárlásokat bankkártyáinkkal segítjük elő. Az egyes bankkártya típusok alapvetően felhasználási lehetőségekben, elfogadó körben és az igénylésre jogosultak körében különböznek egymástól.

 

A bankkártyák - típustól függően - a következő felhasználási lehetőségekkel bírnak:

- Készpénzfelvétel bankjegykiadó automatából (ATM) - a nap 24 órájában.
- Készpénzbefizetés az arra alkalmas takarékszövetkezeti ATM-eknél.
- Egyenleglekérdezés takarékszövetkezeti ATM-eknél és bankpénztári POS-oknál.
- Vásárlás kereskedőknél (POS terminál) - térítésmentesen.

A bankkártyák használatát a kártyán szereplő logo határozza meg. Amennyiben a kiválasztott ATM-en, kereskedőnél látható a kártya logoja, a kártya ott használható.

Elfogadóhelyek
 

A kínálatunkban található bankkártyák - típustól függően - az ország több ezer pontján használhatók:
A Takarékszövetkezeti szektor saját bankjegykiadó automatáiban az ország több száz pontján igen kedvező tranzakciós díj ellenében juthat készpénzhez,

A kártya típusától függően az ország több ezer kereskedelmi banki automatája is rendelkezésre áll, amennyiben a kártyán szereplő logo megtalálható a használni kívánt automatán.
Kártyáink közül a nemzetközi bankkártyák külföldön használhatók.

 

Kártyatípusok
 

Takarékszövetkezetünk 3 típusú bankkártyát ajánl a lakosság részére.

 Cirrus/Maestro kártya

 A Cirrus/Maestro konvertibilis forintkártya a világ bármely országában használható készpénzfelvételre és vásárlásra. Elfogadói köre belföldön és külföldön is igen kiterjedt, több ezer ATM és kereskedő, szolgáltató elfogadja.
Igénylésre azon devizabelföldi ügyfeleink jogosultak, akiknek bankszámlájára - igazoltan - minimum 10.000,- Ft havi rendszeres átutalás érkezik.

Eurocard/MasterCard Standard

Magasabb jövedelemmel rendelkező devizabelföldi ügyfeleinknek ajánljuk ezt a típusú konvertibilis forintkártyánkat. Elfogadói köre a legszélesebb az összes létező bankkártya közül, gyakorlatilag bármelyik bankjegykiadó automatánál használható, és a legtöbb kereskedői terminál is elfogadja.
Igénylésre azon rendszeres jövedelem átutalással rendelkező számlatulajdonosaink jogosultak, akiknek havi jövedelmük eléri a 40.000,- Ft-ot.

Cirrus/Maestro zseb.web bankkártya

A 14-18 év közötti, devizabelföldi és devizakülföldi, állandó lakcímmel rendelkező korosztály igényelheti, akik személyazonosító okmánnyal rendelkeznek, illetve az a 18-26 év közötti korosztály, amely személyazonosító okmánnyal és érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik.

A MasterCard nemzetközi kártyatársaság szabványainak megfelelő, a Kártyabirtokos adataival megszemélyesített, négyjegyű titkos kóddal (PIN kóddal) ellátott debit (betéti) kártya. A kártya készpénzfelvételre és vásárlásra szolgáló kártya. A MasterCard Nemzetközi Kártyatársaság szabályai alapján, a Cirrus/Maestro zseb.web bankkártyával végzett minden tranzakció PIN köteles, azonban vannak olyan elfogadóhelyek, ahol nem kérnek PIN kódot a Cirrus/Maestro zseb.web bankkártyához.

A kártya belföldi és nemzetközi használatra egyaránt alkalmas, nem dombornyomott (IMPRINTER és Internet használatra nem alkalmas).

Napi limit
 

Minden típusú kártyához a kártyaszerződés megkötésekor a Takarékszövetkezet - az ügyfél igényétől és jövedelmi helyzetétől függően - meghatároz egy limitösszeget, amely az egy napon belüli tranzakciók összegét korlátozza, azaz naponta maximum a limit által meghatározott összeget lehet készpénzben felvenni, vagy vásárlásra fordítani. A limit használata az ügyfelek szempontjából biztonsági funkciót is jelent, hiszen illetéktelen kezekbe kerülve (ha a kártya elvész vagy ellopják) nem lehet azonnal levenni a számlán lévő teljes összeget, csak a limit erejéig. A limit összege tetszőleges gyakorisággal - 2 napos átfutási idővel - változtatható. (pl. külföldi utazás esetén)

Egy számlához illetve egy ügyfélnek kiadható kártyák
 

Egy lakossági ügyfél ugyanahhoz a bankszámlájához több (maximum 3) bankkártyát igényelhet. Egy kártyatípusból azonban adott ügyfélnek csak egy kártyája lehet. Ugyanakkor a számlatulajdonos saját számlája terhére az általa felhatalmazott személy(ek) részére társkártya kibocsátását kérheti.

A kártyák érvényessége: 2 év