2012-08-07 16:22:20

Diákoknak ingyenes számlavezetés

Maestro zseb.web bankkártya

Az a 14-18 év közötti, devizabelföldi és devizakülföldi, állandó lakcímmel rendelkező korosztály igényelheti, akik személyazonosító okmánnyal rendelkeznek, illetve az a 18-26 év közötti korosztály, amely személyazonosító okmánnyal és érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik.

A MasterCard nemzetközi kártyatársaság szabványainak megfelelő, a Kártyabirtokos adataival megszemélyesített, négyjegyű titkos kóddal (PIN kóddal) ellátott debit (betéti) kártya. A kártya készpénzfelvételre, készpénzbefizetésre (a deposit funkcióval rendelkező ATM-en keresztül) és vásárlásra szolgáló kártya. A MasterCard Nemzetközi Kártyatársaság szabályai alapján, a Cirrus/Maestro zseb.web bankkártyával végzett minden tranzakció PIN köteles, azonban vannak olyan elfogadóhelyek, ahol nem kérnek PIN kódot a Cirrus/Maestro zseb.web bankkártyához.

A kártya belföldi és nemzetközi használatra egyaránt alkalmas, nem dombornyomott (Internet használatra alkalmas).

A bankkártya érvényességi ideje 2 év (a lejárat a kibocsátástól számított 2. év azonos hónapjának utolsó napja).

A bankkártyához kapcsolódóan opcionális biztosítás igénylésére van lehetőség.

Bankkártyája segítségével mindig csak az éppen szükséges készpénz mennyiséget kell felvennie, míg a többi pénze a bankszámláján tovább kamatozik.

A bankkártya felhasználása

Készpénzfelvétel bankjegykiadó automatából (ATM) a nap 24 órájában, illetve a nyitvatartási idő alatt, hitelintézetek pénztáraiból (bankpénztári POS terminál), valamint áruk és szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítése kereskedőknél (POS terminálon) belföldön és külföldön egyaránt.

ATM

készpénzfelvétel: belföldön és külföldön egyaránt lehetséges a GBC, Cirrus és/vagy Maestro logos helyeken    
készpénzbefizetés: az Integráción belül végezhető tranzakció az erre alkalmas berendezésen (pénztári órákon kívüli időszakban javasolt)    
egyenleglekérdezés: az Integráción belül, valamint GBC-körön belül végezhető tranzakció     Egyéb szolgáltatás igénybevétele: pl. mobil top-up.

Bankpénztári POS

készpénzfelvétel: belföldön és külföldön egyaránt lehetséges a Maestro logos helyeken (kötelező PIN használat!)    
készpénzbefizetés: az Integráción belül végezhető tranzakció     egyenleglekérdezés: az Integráción belül végezhető tranzakció

Kereskedői POS

vásárlás: belföldön és külföldön egyaránt lehetséges a Maestro logos helyeken (kötelező PIN használat!)    
áru-visszavételezés: belföldön csak idegen banki eszközön, illetve külföldön lehetséges a Maestro logos helyeken.