2013-08-03 14:45:17

Internet Bank és HomeBank tanusítvány csere

Tisztelt Ügyfelünk!

 Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. augusztus 21-től a régi lejáró SHA-1-es tanúsítvány helyett fejlettebb, nagyobb biztonságú, ún. SHA-256 lenyomatképző algoritmussal kibocsátott SSL titkosító tanúsítványt alkalmazunk az Internetbank szolgáltatás esetében.

 

A tanúsítvány váltást az alábbi okok indokolják:

  • A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) más jogerőssé vált határozata alapján az SHA-1 lenyomatképző algoritmussal készült minősített aláíró tanúsítvány már nem használható, csak az ún. SHA-256 lenyomatképző algoritmussal készült minősített aláíró tanúsítványok.
  • Az amerikai követelmények változása miatt az elterjedt böngészőprogramok szállítói (pl. Microsoft, Mozilla) is a legalább 2048 bites RSA kulcsok használatát ajánlják.
  • Az informatika és informatikai rendszerek folyamatosan változnak, fejlődnek. A fenti tanúsítványváltás egy technológiai váltást jelent, amely egy új és biztonságosabb algoritmuskészletet használ majd ezentúl.

 A tanúsítvány cseréje esetlegesen azzal járhat, hogy az ügyfelek által használt böngészőben frissíteni kell a Megbízható tanúsítványkiadók listáját. Amíg a frissítés nem történik meg, a böngésző hibaüzenetet küldhet, amely szerint a weboldal tanúsítványának megbízhatósága nem ellenőrizhető.

A csatolt dokumentumban röviden összefoglaltuk a böngészőkben szükséges teendőket a fenti hiba előfordulása esetén.

Az új típusú tanúsítványt a Windows XP operációs rendszer csak a "Szervizcsomag 3" megléte esetén kezeli megfelelően, így ezen operációs rendszerek esetében feltétlenül szükséges ennek feltelepítése, valamint javasoljuk a legfrisebb Internet Explorer vagy Mozilla Firefox böngészők használatát.

Javasoljuk, hogy a HomeBank programot használó ügyfeleik esetében a régi ügyfélprogramokat a legújabb 6.02-xx verzióra frissítsék.

Ennek feltétele, hogy legalább Windows XP SP3-as operációsrendszert használjanak a számítógépen.

Amennyiben a tanúsítvány váltással kapcsolatos kérdése lenne, kérjük küldjenek e-mail-t

 További infomáció